A városok

A városok

Történelmi városok, és a történetek, amiket mesélhetnének.

Városok, melyek hamarosan elmondhatják magukról, hogy szerepelnek a Heroes of the Great War stratégiai játéksorozat valamelyik részében.

Bártfa – a 12. században alapították a Magyar Királyságban. Az, hogy most miért Szlovákia része, szintén egy érdekes történet.

Limanova – a város, amely úgy kezdett nőni, hogy 1560-tól 30 évig nem kellett adóznia. Történelmének talán legfontosabb időszaka 1914 december 1. és 9. között volt, amikor az itt zajlott csatában az osztrák-magyar haderő visszaverte a cári orosz seregek délnyugati áttörését.

Neu Sandez (Nowy Sącz) – ez a város mesélhetné a legtöbb történetet a játéktáblánkon. A várost 1292-ben alapították és számos hőse volt. A Nagy Háborúban a lengyel függetlenségi mozgalmak kapcsolódnak hozzá, a Második Világháborúban pedig az ellenállásnak volt fontos szereplője.

Gorlice – ez a délkelet-lengyelországi város volt az egyik színtere a Nagy Háború elhúzódó harcainak. A háború során gyakran cserélt gazdát, ezért a gyakorlatilag teljesen megsemmisült.