Zsetonok és kártyák

Csatakártyák

A kártyák mindegyikén található 2 db pecsét, amelyek felhasználásuk időpontját határozzák meg. Így egyrészt típus szerint lehetnek támogató (saját körben kijátszható) és kontra (az ellenfél körében kijátszható) típusú kártyák, míg fázis szerint lehetnek az előkészítő, a fő, illetve a lezáró fázisban játékba hozható kártyák.

Taktikai csatakártyák

taktikaiA „taktikai csatakártyákból” érdemes többet összegyűjteni, ugyanis ezekből egyszerre kettőt vagy hármat is játékba lehet hozni, így erősítve a hatást. Fontos szabály, hogy csak azonos nevű taktikai kártyákat lehet kijátszani egy időben.
Ezek a kártyák a legerősebb lapok a játékban, egyszerre többet kijátszva sok borsot törhetünk az ellenfeleink orra alá. Feltölthetjük csapatainkat, jól szervezett védelmet építhetünk , vagy akár dezertálásra bíztathatjuk az ellenséges egységeket.

Stratégiai csatakártyák

strategiaiA „stratégiai csatakártyákat” kizárólag egyesével játszhatóak ki, hiába van ugyanabból a kártyából több példány a játékos kezében. Ezek jellemzően támadó vagy védő pontokat adnak a kiválasztott egységnek, de előfordulnak extra lépéseket, vagy tartalék egységeket biztosító lapok, de akad olyan lap is, amivel csapdába csalhatjuk az ellenfél alakulatait.

Tüzérségi csatakártyák

tuzersegiA „tüzérségi csatakártyákat” szintén csak egyesével lehet kijátszani, azonban ezen kártyák kijátszásához mindenképpen szükség van valamilyen tüzérségi egységre, amely megfelel a kártya szövegében ismertetett feltételeknek. Ezekkel a kártyákkal megsokszorozhatjuk ágyúink erejét, vagy váratlan tüzérségi támadást intézhetünk segítségükkel.

Vasúti korongok

railway_tokenA vasút használatával a játékos a kiindulási állomástól maximum 10 mező távolságra lévő állomásra szállíthatja egy egységét egy vasúti korong felhasználásával. Az egységek az állomások között nem szállhatnak le a vonatról!

Tüzérségi korongok

artillery_tokenA tüzérségi korongok használatával nagyobb pusztítást tudunk végezni az ellenfél seregeiben, és a saját tüzérségünk védelmi képességeit is növelhetjük. Egy tüzérségi korong felhasználásával +1 tüzérségi akciót indíthatunk. Így bevonhatjuk az egyik olyan tüzérségi egységet a támadásba, amelyet eddig nem használtunk, vagy védekezés esetén tűzcsapást mérhetünk a támadó ellenfélre.

Aktuális játékos korong

acting_player
Az aktuális játékos korongot mindig az tartja magánál, akinek a köre soron van. Így elkerülhető egy összetettebb összecsapás esetén a kavarodás.